Земя на огън и лед - ден 1


Исландия Феруари 2015

20.02.2015

Невероятно но факт – имаме билети до Исландия :) От доста време се говори за тази дестинация но досега нямаше конкретни идеи или организация. Но за късмет тази зима дойде ред и на Исландия. Доста комбинации между летища и авиокомпании пробвахме докато най накрая се спряхме на Уиз до Малмьо и Копенхаген – Рейкявик с WOW Air. Рано сутринта си хванахме самолетчето за Малмьо и след доста кратък полет вече бяхме в автобуса за Копенхаген. Времето беше само 4 часа между двата полета, така че разглеждането го оставихме за наобратно.
WOW са ниско бюджетните линии на Исландия, които летят с български самолети и пилоти. В пъти по добри са от уиз като качество. В самолета имат закачки от рода на надписи– this is the west wing, I am your seat, Enjoying the view? На мен толкова ми се спеше че даже не разбрах колко време е бил полета. Аз директно се телепортирах от летище до летище.
Пълна обиколка на острова. Зимата не може да се ходи във вътрешността, пътищата са затворени.

Супер надъхани кацнахме в Рейкявик и първото нещо беше да последваме съветите от форумите и да си купим алкохол защото на острова бил супер скъп. Не че сме кой знае какви пиячи – за 9 дни си разделихме с Веси 1л уиски, а другите една водка. Руди беше най скромен и си купи само 6 бирички. На изхода ни чакаше човека от рент-а-кар компанията да ни даде Кади-то което си бяхме капарирали. Супер готина количка, стана си наш дом цяла седмица. Доста странна rent-a-car компания беше – документите се подписваха на паркинга в колата, защото офиса им бил в ремонт. После видях че те май нямат офис, защото от година поне така си практикуват. Както и да е, взехме си колата и газ към града. По пътя се пада супер известната ‚синя лагуна‘ в която изрично отказахме да се къпем, имайки предвид входа от 35 евро на човек... Но пък нащракахме доста снимки от вън и наистина водата е страшно синя и е много красиво. Честно казано беше доста студено и набързо се мушнахме в колата на топло.По форумите пишеше че всичко е доста скъпо и е най добре да се купува храна от магазина. И наистина дори и в магазина хич не е евтино – особенно сирената и месото. Напълнихме торбите с храна и газ към хостела. Много готино хостелче – най якото от целия трип (бунгалата не ги броя). Огромни стаи, топло и чисто, даже имаше и закуска в цената. След ранното ставане и пътуването целия ден бяхме доста гроги, така че рано рано всички си бяхме по леглата.

продължение 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Португалия

#Van life - с кемпер в Гърция - дългият път до Лефкада

Пирин: х. Вихрен - Тевно езеро - Спано поле - х.Синаница